Csukás István gondolatából kiindulva tartottuk a ma délelőtti könyvtárhasználati óránkat a Csörötnek-Magyarlak Általános Iskola 4. osztályosainak. A tanév utolsó foglalkozásán sok-sok könnyen olvasható, laza, humoros könyv ajánlásával próbáltuk a gyerekek figyelmét felkelteni a könyvek és az olvasás szeretetére. A "kütyük" használata mellet ugyanis nehéz rávenni ezt a korosztályt az olvasásra, mint hasznos és élvezetes időtöltésre, holott a könyvek nem csak a világ, hanem mások, illetve önmaguk megismerését is segítik. Elsősorban olyan kortársakról szóló ifjúsági regényeket mutattunk be, melyek szereplői hozzájuk hasonló problémákkal küzdenek, emellett vicces, nyomozós, kalandos, állatos történeteket is ajánlottunk a diákoknak. 
Ezt követően - hogy gyakorolják a szóbeli szövegalkotást és az előadást a társaik előtt - mindenki kiválasztott egy számára megkapó könyvet, melyet bemutatott és ajánlott a többieknek. 
Örülünk, hogy a tanév során rendszeresen meglátogattatok minket! Reméljük, a foglalkozásaink által minél többen kedvet kaptatok az olvasásához és visszajártok hozzánk!