Számba vettük, hogy gyerekként milyen digitális eszközöket használhatnak a mindennapokban, de mindemellett felhívtuk a figyelmüket az internet és a túlzott eszközhasználat veszélyeire is. Részt vehettek Kitti néninek és Gyuri bácsinak köszönhetően robotika foglalkozáson, meghallgathattak egy, a mesterséges intelligencia segítségével írt mesét, és készíttetünk róluk egy alkalmazás segítségével AI fotókat is. Szép Reninek köszönhetően, egy képzeletbeli időutazás részvevői lehettünk a hivatalban, ahol a gyerekek üzenhettek a jövőbeli énjük. Tróbert Éva és Fegyverneki Szilvia megismertette a táborozókat azon újkori művészeti technikákkal, melyek során optikai csalódással 3D-s rajzokat készítettünk és kipróbáltuk a 3D-s tollakat is. Mazsi bácsi kalauzolt végig bennünket az Opel gyárban, ahol a robotok precíz munkavégzését figyelhettük meg, majd a hetet a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársaival és egy vetítéssel egybekötött interaktív, prevenciós foglalkozással zártuk, mely során felhívták a gyerekek figyelmét az internet veszélyeire.
A reggeli csapatépítő feladatok és az olvasás mellett, mindennap jutott idő egy kis kézműveskedésre is: pólót festettünk, kulcstartót készítettünk, kanalat díszítettünk, gyöngyöt fűztünk. A hét fénypontja pedig – a táborozók egyöntetű véleménye szerint – a Fun Cityben eltöltött nap volt, ahol felejthetetlen élményeket, utazásokat élhettünk át.
Nagyon sok kaland, vidám pillanat és program jellemezte az együtt töltött hetünket, ami Horváth Rebeka és Sömenek Antónia nélkül nem sikerült volna ennyire emlékezetesre. Ezúttal is nagyon szépen köszönjük nektek! Köszönjük a táborozóinknak is, hogy velünk voltak és persze várunk benneteket jövőre is! ;)