2017-ben a Móra Könyvkiadó, Marék Veronika író-illusztrátor 80. születésnapjára egy életmű kiállítást állított össze, melyet a későbbiekben a kiadó - kicsit átalakítva - útjára indított és járja az ország könyvtárait azóta is. Az elsősorban óvodásoknak, kisiskolásoknak készült kiállítás tablókból, könyvekből, játékokból és a meseszereplőkhöz kapcsolódó tárgyakból áll.

Idei első Mese-Vár foglalkozásunkon Marék Veronika egyik legismertebb párosának történetét adtuk elő a szépszámú nézőközönségnek. A "Hull a hó" című mesében Annipanni és Boribon egy téli, hóeséses napon elindulnak szánkózni, majd hócsatáznak egy nagyot, végül építenek egy hóembert, ami nagyon a kismackó szívéhez nő. Annipanni megsajnálja barátját, és végül a hóembert is magukkal viszik, és felállítják az udvarukon. A kedves kis történetet követően a gyerekekkel közösen is „építettünk” hóembert, és az elmaradhatatlan kézműveskedés során különféle technikák és anyagok felhasználásával alkottunk hóembereket és jelenítettük meg Annipanni és Boribon hócsatáját.

Nagyon örülünk, hogy ismét együtt tölthettük a délutánt és, hogy ilyen sokan eljöttetek!

A kiállítás egészen január 30-ig megtekinthető a Gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!